tirsdag den 3. september 2013

Uge 36: Skabelontryk (kontrast)

Skabelon opgave
 Her skal eksperimenteres med trykformer og acryl og temperafarver i et vekselspil med ecolinefarverne
 
Materialer : Tempera - Ecolinefarver- pensler-kraftig papir f.eks. Sulfitkardus 80 g. (hvid kraftig papir glittet på den en side og ru på den anden) som fås i både ark og ruller (ved AV form).
Til tryk : skabeloner af kartofler-roer o.lign. og
 acryl eller temperafarver som trykfarver.
 At arbejde med rytmiske formgentagelser, interessante strukturer i ting fra naturen, formers og farvers indbyrdes forhold, samt organisk, geometrisk og funktionel form i omverdenen.
Mål:.
Der kan arbejdes med en verden af nonfigurative motiver, der kan opstå , når opmærksomheden rettes mod kroppens sansninger i forhold til rytmer, struktur og teksturkvaliteter og former i omgivelserne.
 Det kan være  ornamentiske gentagelser i et stykke stuk i et gipsloft eller det kan være formerne i et gammelt eller nyt metalgitter.
Det kan være at udgangspunktet er blomsters blade som stiliseres i en stram form. Det kan være en fugl som stiliseres i en enkel form osv.
Du indfarver sulfitkardusen med farver /farveblandinger som er ikke forestillende.Lader det tørre hvorefter du kan trykke med udskårne skabeloner som påsmøres acrylfarve med pensel, som er blandet på forhånd.

 
 
 


Refleksion og evaluering af processen:

- Man får "zoomet" ind på detaljerede områder af selve baggrundselementet, og vurderer, hvad der fungerer godt.
- Det er en måde at udfordre sig selv på
- Det giver en anden mulighed i og med at du fra start HAR baggrunden - Man vil jo ikke være i stand til at foretage processen omvendt ved først at male trykmotivet og efterfølgende baggrund.
- Man kan gribe det an på forskellige  måder. (collage, historie, forestillinger osv.)
- Farveteori (komplementærfarver, brækkede farver osv.)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar