fredag den 30. august 2013

Uge 34 Kreativ proces opgave - Skulptur og konturtegning

Skulptur

Opgave:
Ud af diverse medbragte ting skabes en skulptur vha. gipsgaze. I løbet af forløbet skabes en historie ud fra skulpturen.

Mål:
Opgave til at belyse kreative processer og hvordan du metodisk kan udvikle artefakter og kreative tænkemåder. Vi bruger i dette tilfælde en skulpturel og tegnemæssig tilgang:  (grupper på 4-5)

Materialer:
Fundne ting af enhver art. Ikke for store cd, dåser, stykker alu eller jern tråde , tallerkner , ting til udsmidning. Det man kalder readymades (ting der allerede er tillavet).

  • Gipsgaze i ruller.
  • Tegnepapir i format A4,A3;A2,  gråt karduspapir
  • Kul og blyantsstifter (progresso 6B)

Fremgangsmåde:
Af de medbragte ting: stumper, readymades komponerer du/I en skulptur hvor I vikler gipsgazen rundt om tingene og binder dermed tingene sammen i en helhed. Hele skulpturen dækkes af gips

Gipsgazen  klippes i trekanter og dyppes kortvarigt i vand og lægges rundt og forbinder elementerne i de ønskede kombinationer . Der glattes og holdes lidt, men gipsen hærder hurtigt og tingene holdes hurtigt  sammen.

Processen i billeder:
 
Under konstruktionen af skulpturen skabte vi en historie om en modig og stædig bamse, der havde sat sig for at finde ægte kærlighed. Ægte kærlighed er udstyret med vinger, hvilket gør den svær at fange. Den har bosat sig på toppen af alverdens udfordringer, som Bamse må klare sig igennem for at nå sit mål. På sin vej må han bl.a. slås med en kæmpe og bestige et stejlt bjerg. Om Bamse når sit mål må være op til beskueren at bedømme :O)
 
OBS! Skulpturen kan efterfølgende (eller til en separat opgave) males. De forskellige historier der er skabt under processen kan fortælles på holdet.
 
Konturtegning:
Opgave:
Konturen af skulpturen tegnes på papir. Først af hele skulpturen (1min til dette). Derefter udvælges et område på skulpturen som tegnes på nyt papir (1min til dette).

Materiale:
  • Papir
  • Tegneredskaber
  • Evt. tegneplade
Mål:
I disse transformationer er indlejret kreative processer .Du anskuer ting på forskellig måde og med forskellige materialer. Det stiller forskellige krav til 2d og 3 d perception. I de forskellige valg ligger gemt kreative pointer og læring .

Vi slutter af med at hænge op og billedsamtale
 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar